dilluns, 2 de desembre del 2013

La culpa de que l’Ajuntament estigui tancat el 6 de desembre NO és dels treballadors

Arran dels fets relacionats amb la petició d’obertura de l’Ajuntament el 12 d’octubre i el 6 de desembre, que ja coneixeu pels comunicats emesos per Recursos Humans el 21 i 28 d’octubre, volem manifestar que considerem inacceptable la notícia L’Ajuntament tancarà el 6 de desembre en no garantir els serveis mínims, publicada a Cugat.cat el mateix dia del darrer comunicat de Recursos Humans, 28 de novembre, on tergiversant la realitat es culpabilitza als treballadors de que l’Ajuntament estarà tancat el 6 de desembre, tot i la voluntat política d’obrir.

Només cal llegir el primer paràgraf de la notícia:

“A finals d'estiu (MENTIDA!!! La petició es va fer a mitjans de primavera, concretament el 16 de maig), un grup de treballadors municipals (no “un grup” qualsevol, van ser 150 persones, la quarta part de la plantilla) va sol·licitar a la direcció de la corporació poder treballar el 12 d'octubre i el 6 de desembre en considerar que no són 'dates de contingut històric o social del poble català'. Davant d'aquesta petició, i donada la voluntat política del govern municipal de satisfer aquesta demanda (segur que hi havia “voluntat política”? Nosaltres en tenim seriosos dubtes), Recursos Humans de l'Ajuntament va fer arribar als treballadors municipals una enquesta per saber la seva disponibilitat real a treballar el dia de la Constitució (l’enquesta es va trametre el 21 de novembre, 6 mesos després de la petició i només 2 setmanes abans del dia en qüestió, quan moltes persones ja tenien planificat els dies de festa).” 

Aquesta és la cronologia real i documentada dels fets:

16 de maig de 2013 - Un grup de 150 treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Sant Cugat presenten una sol·licitud demanant que els edificis municipals estiguin oberts els dies 12 d’octubre i 6 de desembre per poder treballar voluntàriament les persones que ho considerin oportú i també que l’Ajuntament faci els pagaments dels impostos de l’IVA i IRPF a través de l’Agència Tributària Catalana.

Juny de 2013 – L’Ajuntament resta mut.

Juliol de 2013 – L’Ajuntament continua mut.

Agost de 2013 – Continua el mutisme absolut de l'Ajuntament.

4 de setembre – Recursos Humans reuneix als 3 companys que encapçalen la petició i els informa que els dos temes estan en estudi. Ells mateixos fan un correu informant a la resta de companys que van signar la sol·licitud.

27 de setembre – Recursos Humans informa de nou als 3 companys que el dissabte 12 d’octubre l’Ajuntament estarà tancat però que estan planificant poder venir a treballar el 6 de desembre. La informació la tornen a trametre els mateixos companys i no Recursos Humans com correspondria.

Octubre de 2013 – Altre cop mutisme de l’Ajuntament.

21 de novembre -  Recursos Humans emet el comunicat Possible obertura de l’Ajuntament el 6 de desembre en el que informa de la voluntat favorable de l’equip de govern i demana de la necessitat que el personal que vulgui treballar ho comuniqui (només qui tingui el lloc de treball ubicat a la seu de plaça de la Vila).

28 de novembre - Recursos Humans emet el segon comunicat Possible obertura de l’Ajuntament el 6 de desembre (2) en el que informa que arran del sondeig efectuat l’Ajuntament romandrà tancat el dia 6 de desembre. Alhora surt publicada a Cugat.cat la notícia que ja us hem esmentat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada