dilluns, 5 de novembre del 2012

Els catalans prioritzen reduir funcionaris

En una enquesta publicada l’1 de novembre al diari Ara surten uns resultats relacionats amb la funció pública que són interessants de comentar.

Referent a les retallades i la política d'austeritat, quan es demana a la població quines mesures no aplicaria en cap cas, les prioritats socials emergeixen amb claredat: la preservació del sistema sanitari i, a una certa distància, l’educatiu, són les línies vermelles per a una certa majoria de la població. Per contra, només un 10% tria les opcions de rebaixar el sou o acomiadar els funcionaris.

Per tant, és evident que el 90% de les persones enquestades, per sortir de la crisi prefereixen reduir el sou dels funcionaris o acomiadar-los.

Com a totes les enquestes segurament faltarien dades per poder analitzar aquest punt (que no era la finalitat d'aquesta enquesta), però és interessant evidenciar que sembla contradictori no voler tocar els sistemes sanitari i educatiu i alhora demanar de rebaixar el sou o acomiadar els funcionaris. Això és així perquè el personal que treballa a la sanitat i a l’educació també són funcionaris.

Per tant, els enquestats es refereixen o no a tots els funcionaris?
Si la resposta és que si, com es fa això de no retallar sanitat i educació però si acomiadar als seus treballadors?
Si la resposta és que no, a quins funcionaris es refereixen doncs? A policies, bombers, jutges, carters i personal administratiu? O potser tothom pensa en els alts càrrecs posats a dit pels polítics i que cobren sous astronòmics?

Que fàcil i insolidari és carregar les culpes de tot als “funcionaris”, els quals, al igual que bona part dels treballadors, no hem tingut res a veure en la generació de la crisi que estem patint. Seguim essent l’ase dels cops preferida!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada