dilluns, 19 de novembre del 2012

L'Assemblea opina

L’equip de govern va presentar una proposta d’acord que millora algunes de les condicions laborals de tot el personal i per això ens en felicitem, ja que és fruit de les mobilitzacions.

Durant mesos, la Junta i el Comitè han fet un gran esforç amb l'objectiu de cercar un diàleg fluït amb l'equip de govern, per la pau social i per garantir la gestió d'un servei públic de qualitat i han estat les presidències d'ambdós òrgans qui, fa més de dues setmanes, van proposar un acord consensuat per part de les sis formacions sindicals. L'equip de govern, en lloc d'adreçar-se a les presidències que havien elevat l'escrit, va formular la seva proposta d'acord directament a CCOO i UGT, que van firmar sense el coneixement de la resta de formacions. Amb posterioritat, l'equip de govern es va adreçar individualment i per separat a cadascuna de les formacions restants, pressionant perquè signessin i advertint que la proposta no admetria canvis i anava endavant amb o sense la firma de la resta de formacions, evidenciant així una clara manca de respecte al resultat de les eleccions sindicals, doncs aquests dos sindicats no ostenten cap interlocució en representació ni del Comitè ni de la Junta de Personal.

Els treballadors i treballadores de l'Ajuntament, reunits en assemblea el passat divendres, van mostrar la seva disconformitat a la manera poc ètica amb què l'equip de govern va gestionar la firma de l'acord, ja que la proposta no s'ha pogut sotmetre a la votació del personal municipal tal i com la Junta i el Comitè s'havien compromès en diverses ocasions -UGT i CCOO inclosos-. Així mateix, l'assemblea va ratificar el desig que la representació del personal municipal treballi de forma unitària, consensuada i coordinada a l'hora de defensar els drets del col·lectiu.

Entenent aquesta voluntat com un mandat del personal municipal al qual representem, instem l'Equip de govern, la Gerència i la Direcció de Recursos Humans, que respectin la interlocució a través de les Presidències de la Junta i el Comitè, ja que és l’única interlocució vàlida que garanteix la representativitat que els treballadors i treballadores hem triat democràticament a les urnes. 

Junta i Comitè

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada