dijous, 21 de novembre del 2013

La cortesia de l’alcaldessa de Sant Cugat

Ahir tot el personal de l’Ajuntament de Sant Cugat va rebre un comunicat de CCOO referent a l’abonament d’una part de la paga extraordinària de desembre de 2012 en el que, entre d’altres coses, es podia llegir “Ahir mateix, i amb caràcter d’urgència, l’alcaldessa va convocar a les seccions sindicals de CCOO i UGT per avançar-nos aquesta notícia com a resposta de cortesia a les instàncies presentades darrerament per aquests dos sindicats (...)”.

Si això és cert, afirmem rotundament que:

L’alcaldessa de Sant Cugat tracta amb cortesia als representats del 33% dels treballadors i treballadores de l’Ajuntament i menysprea a la resta. Això és evident ja que quan la Junta de Personal i el Comitè d’Empresa, òrgans de representació de tot el personal, van presentar el 3 de desembre passat la sol·licitud demanant el pagament de la part proporcional de la paga extraordinària de desembre de 2012, no només no va tenir la “cortesia” de rebre a les presidentes d’ambdós òrgans, sinó que la resposta va ser mitjançant el trasllat d’un Decret de Tinència d’Alcaldia desestimant la petició amb l'argument de "no disposar de crèdit pressupostari".

L’alcaldessa de Sant Cugat trenca les seves pròpies regles de joc al negociar a porta tancada amb una representació sindical minoritària i fora dels òrgans de representació. Amb aquesta actitud llença unilateralment a les escombraries la desitjada pau social i crea un mal precedent per al futur de les negociacions, alhora que se’n va en orris tot el seu discurs sobre l’ètica, la transparència i la lleialtat institucional que ens va fer a la sala Ginesta el 17 de maig passat a tots els representants sindicals.

L’alcaldessa de Sant Cugat desautoritza totalment als interlocutors designats per ella mateixa per a les negociacions: Jordi Puigneró, Carme Oliver i Jordi Matias. Aquestes tres persones han mantingut reiteradament i contra tota lògica que el pagament de la part proporcional de la paga de desembre de 2012 no era una voluntat política sinó que requeria imprescindiblement d’un “fet habilitant” (canvi legislatiu o sentència d’un tribunal competent que afectés a totes les administracions publiques o a l’Ajuntament de Sant Cugat en particular). Això ha estat així fins i tot a la reunió de la Mesa General de Negociació feta el 7 de novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada