dimecres, 13 de març del 2013

Ajuntament de Sant Cugat: dies de festa i dies que no es treballa

Ara que s’acosta Setmana Santa i qui més qui menys farà algun dia de festa, deixeu que us expliquem una cosa que heu de saber tots i totes.

Divendres passat vam tenir una reunió de la Comissió paritària del pacte de condicions i conveni col·lectiu, entre sindicats i patronal, i entre els temes a tractar hi havia el dels dies de lliure disposició: nova regulació interna i torns de Setmana Santa i Nadal. Fruit d’aquesta reunió ha sortit la nota informativa que ha tramés recursos humans demanant als comandaments que a l’hora d’autoritzar els dies festius prioritzin la conciliació familiar durant les vacances escolars.

Durant el debat o discussió al voltant d’aquest tema els representants sindicals defensàvem que el personal segueix tenint dret als dies festius de premi pels 30 i 35 anys de treball a l’Ajuntament i al dia festiu setmanal d’adaptació a la jubilació, alhora que demanàvem que es tingui en compte que els funcionaris de l’Estat tenen un dia més de festa anual que nosaltres. I llavors el director de Recursos Humans ens va fer saber que, a banda dels dies de festa que fem, hi ha uns altres 7 dies a l’any que no treballem. Aquests dies són la suma dels 4 o 5 minuts diaris que “perdem” quan tanquem l’ordinador a l’hora de plegar, agafem la jaqueta, ens desplacem fins al rellotge i fitxem la sortida.

Malgrat que pugui semblar un comentari “graciós” a la CGT pensem que és intolerable venint de qui ve i, encara més, que el director de Recursos Humans de l’Ajuntament es dediqui a perdre el seu temps comptant aquestes tonteries i preparant aquests “arguments tant sòlids i seriosos” per les reunions amb els treballadors.

Potser hem d’aclarir que l’organització és qui decideix que treballem amb uns ordinadors tant lents, que els ascensors triguin el que triguen i que de rellotge per fitxar només n’hi hagi un i estigui on està.

Tot aprofitant l’avinentesa també recordarem al Jordi Matias que fer un cafè i petar la xerrada a l’espai del gabinet d’alcaldia durant les tardes també és estar sense treballar, per molt director de Recursos Humans que sigui. I això sense entrar a debatre qui és que acaba pagant aquest cafè...
.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada