divendres, 27 de setembre del 2013

28 de setembre: Dia internacional per la despenalització de l’avortament

El Partit Popular està disposat a continuar la seva proposta de canviar la Llei de Salut Sexual i Reproductiva a finals d’octubre. Ho ha anunciat el ministre Gallardón, també vol reformar el Codi Penal.

Ens estan deixant sense dret a viure lliurement en tots els àmbits, laboral, familiar, social ... i sexual.

Gallardón ha anunciat en diverses ocasions que una menor no pot avortar sense permís patern i que anava a endurir els supòsits per danys físics o psíquics a la mare.

Aquest govern vol convertir el poc que tenim i que hem aconseguit després d’anys de lluita en una de les lleis més retrògrades d’Europa. No parlen de formació, ni de prevenció, temes pendents i molt importants.

A nivell de Sanitat ja han reformat el tema de la reproducció assistida: les dones solteres o casades amb altres dones no tenen opció a inseminar, has d’estar casada amb un home. ara volen reformar l’actual llei de salut sexual i reproductiva. Pas a pas veiem com el PP va modelant la figura de la dona espanyola del segle XXI: dona submisa, bona i cristiana. Com ja van fer en els anys 60.

La CGT defensa la llibertat de les persones en tots els sentits. No es pot discriminar ningú perquè tingui ploma o perquè vulgui tenir un fill o una filla sense casar-se.

Avortar és l’última opció que li queda a la dona que no vol seguir amb l’embaràs. És una decisió personal, de vegades compartida i sempre dolorosa. Però és un dret que tenim les dones sobre el nostre cos: triar la nostra maternitat lliurement. Ningú, ni l’Església que ens culpabilitza, ni l’Estat que ens reprimeix han d’obligar a tenir fills per ser dones i perquè consideren que aquesta és la nostra funció.

Des de CGT convoquem a totes les persones que se sentin afectades amb aquestes retallades a què mostrin la seva repulsa, ja no només contra la reforma de la llei de l’avortament, sinó també contra el seu model de família i de sexualitat, monoparental, patriarcal i retrògrad, que legitima la violència vers les dones i els cossos de les persones sense reconèixer totes les formes de sexualitat possibles.

El 28 de setembre és el dia per la despenalització de l’avortament. Cada dia es realitzen 55 mil avortaments insegurs al món, el 95 per cent en països en vies de desenvolupament, els quals són responsables d’una de cada vuit morts maternes.

Per un dret a decidir lliure de prejudicis i convencions socials, pel dret a una educació sexual.

Contra la repressió dels cossos i de les decisions de les dones

AVORTAMENT LLIURE I GRATUÏT. EL MEU COS ÉS MEU... JO DECIDEIXO.

SECRETARIA DE LA DONA DE CGT

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada