dilluns, 15 de juliol del 2013

El nombre de milionaris a Espanya segueix creixent

Segons l’article publicat a Expansión.com el 19 de juny d’enguany “el nombre de milionaris a Espanya va créixer un 5,4% l’any passat tot i la crisis”.

Quan en mig d’una profunda crisi econòmica creix el nombre de rics, només vol dir una cosa: que aquests ho fan a costa de l’empobriment massiu de la societat. Des de les més altes cúpules polítiques europees, espanyoles i fins i tot catalanes, es justifica la precarització del treball, reduint els salaris i endurint les condicions, com a  mesura necessària i eficient per sortir de la crisi. Però el resultat n’és ben diferent: s’incrementa l’atur i l’índex de pobresa mentre que la llista dels rics creix un 5,4 al territori espanyol.

Cal tenir clar que tot és un engany, i que quan s’ha posat al descobert el patís de l’especulació econòmica posant punt i final a grans estafes com el de les preferents, els enginyers de la macroeconomia que mana a tot el planeta han ideat un nou pla per a fer créixer el capital: treure beneficis del treball, precaritzant-lo. De pas, generen la por –por a quedar-nos sense feina, por a la incertesa del futur- i fomenten la submissió. Així, de mica en mica, els deixem guanyar el terreny de les fites socials que vam trigar dècades en conquerir.

I què podem fer? Només hi ha dues opcions: continuar asseguts a la cadira com a purs espectadors, o convertir-nos en ciutadans actius, treballant per un país diferent i un món diferent. Com? Treballant des de plataformes cíviques, polítiques i sindicals en favor de  la solidaritat, la justícia i la distribució de la riquesa que ara, tal i com informa l’article, està només en mans d’uns pocs.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada