divendres, 23 de maig del 2014

Hi ha qui impedeix que la llum natural arribi als treballadors

Avui per segona setmana consecutiva hem rebut un correu del projecte Ideem en què ens recorden que “la idea Alliberem la llum natural continua sent la més votada a la plataforma Ideem”.

Una “idea” que proposa diverses alternatives per facilitar el pas de la llum natural al personal que ocupa els llocs de treball de la part central de l’edifici: que quan els despatxos estiguin buits es deixin les cortines obertes, que es retirin els armaris dels despatxos que tapien en vidre per on ha de passar la llum, que la coberta mòbil de l’edifici es deixi oberta quan pugui ser, etc.

Però relacionat amb la proposta hi ha un fet que clama al cel i que ja hem comentat alguna vegada. Que algun polític o director sigui capaç de fer moure els armaris del seu despatx per ubicar-los de tal manera que impedeixi que la llum natural arribi als treballadors que seuen a la part interior de l’edifici és un acte de molt mala educació i d’una falta de respecte ofensiva. Una conducta que és tan reprobable per part de qui la fa com de la direcció que ho permet.

I a més, quan el fet s’ha denunciat en una plataforma de la mateixa organització on una colla de treballadors i treballadores ha votat i ha dit la seva, trobem que és de jutjat de guàrdia que ni cap d’aquests ocupants dels despatxos hagi fet el mínim gest ni la direcció hagi donat les instruccions per minimitzar el greuge del personal.

La llum natural no és un privilegi dels polítics i directors
sinó que és un dret de tothom.

Caldrà finalment entrar als despatxos a moure els armaris
i a descórrer les cortines? 

No cal esperar el resultat de cap “experiència d’innovació” 
per saber que per ser respectat cal tenir respecte cap als altres.

2 comentaris:

  1. I què podem fer els treballadors que estem a la 1a planta, davant la Sala Heura, que a més de cortines normals com les dels despatxos, té a la vidriera unes cortines opaques que no deixen pasar un sospir de llum natural ?????

    Què podem fer amb el soroll, per les reunions, entrada i sortida de gent, etc..... que tenim en aquesta ubicació ? El desgast per manca dels elements necessaris per una adequada concentració en la feina és brutal.

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó. Si et fixes en l'entrada que hem fet avui parlant del projecte Ideem us aconsellem que tingueu en compte la idea "Nova distribució logística de l'edifici" que proposa, entre d'altres coses, el canvi d'ubicació de les sales de reunions.
    A més a més ho plantejarem al Comitè de Seguretat i Salut, que és l'òrgan que vetlla per la salut dels treballadors i que segurament serà la millor manera de solventar aquest tema.

    ResponElimina