dimarts, 15 d’abril del 2014

França prohibeix enviar mails de treball fora de la jornada laboral

El teu cap t’envia correus electrònics quan ja has sortit de la feina? Els contestes? Doncs a França, si ha acabat la jornada laboral estarà prohibit . Així consta en un acord assolit entre dos grans sindicats, la Confederació Francesa Democràtica del Treball ( CFDT ) i la Confederació Francesa de Quadres Directius (CFE - CGC), i dues patronals del sector d'assessoria tècnica, enginyeria, serveis informàtics, recursos humans i consultoria per intentar posar fi a la jornada interminable dels treballadors.

L'arribada dels smartphones ha suposat un canvi positiu en molts aspectes, però també ha permès la 'intromissió' en la nostra vida privada de la nostra vida laboral, cosa que les autoritats franceses volen evitar.

Per tant, els treballadors hauran d’apagar el mòbil i l'ordinador de la feina durant onze hores i, per tant, tindran el dret d'ignorar els correus electrònics de treball que s'enviïn fora d'hores d'oficina. Per la seva banda, les empreses tenen l'obligació d'assegurar que aquesta mesura es compleixi.

(Noticia publicada l’11 d’abril al diari La Vanguardia)

1 comentari: