divendres, 21 de novembre del 2014

La CGT exigeix democràcia i transparència a les meses de negociació

Arran la denúncia pública de LaCAT (que podeu llegir a continuació d’aquest escrit), la CGT vol traslladar-vos el següent:

El marc legal actual no permet que les formacions independents i els sindicats minoritaris estiguin a la Mesa General de Negociació de Matèries comunes. Aquesta limitació regulada per l’EBEP s’ha pactat pel Govern central amb  CCOO i UGT, sindicats que demostren ser molt poc demòcrates vetant l’accés a la negociació a tothom per igual, obviant els resultats de les urnes.

La CGT és un sindicat assembleari i democràtic. Per aquest motiu, sempre ens hem manifestat en contra del marc legal actual que impedeix la participació de totes les formacions sindicals a la mesa general de negociació.  Coherents amb aquest principi, hem ofert cobertura a totes les formacions duent-les a la Mesa General de Negociació en qualitat  de membres assessors, emprant aquesta figura com una sortida legal per a possibilitar la seva participació.

Aquests “assessors” no tenen vot a la mesa però tenen veu i sempre se’ls ha escoltat, tal i com es reflecteix en actes anteriors. Ens sobta, doncs, l’incident  del passat divendres, ja que els participants mai han hagut de justificar en nom de qui parlen, entenent perfectament que cadascú parla per les reflexions de la seva pròpia formació.

Novament, per coherència,  instem a l’Equip de govern a que escolti a totes les formacions presents a la mesa general de negociació, ja sigui en qualitat d’assessors o en qualitat de titulars, en favor de la democràcia, la transparència i el respecte al resultat de les urnes.

Secció Sindical de la CGT a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès


De: Francesc Giménez Martin En nom de lacat
Enviat: dimarts, 18 / novembre / 2014 11:40
Tema: Denúncia pública de LaCAT: no ens tallaran la veu
LaCAT vol fer pública mitjançant la present comunicació, la lamentable situació que va viure en la darrera Mesa de Negociació de matèries comunes. 

Des de la seva creació, LaCAT, amb més de 70 votants, ha apostat sempre per la coherència, transparència, equitat i ètica com a full de ruta dels seus ideals i ha defensat en tot moment al conjunt de les persones treballadores de l'Ajuntament. Ho varem demostrar al principi de les retallades posant-nos al front de  les mobilitzacions i accions que es van organitzar i en la determinació de treballar amb unitat d’acció amb la resta de forces sindicals fins que va ser possible. En aquest camí, sempre hem cregut saludable i un senyal evident de maduresa i bon estat de salut, que una organització escolti a tot el seu personal, a través de les candidatures que aquest va escollir lliurement perquè els representessin per mitjà d'unes eleccions, eina bàsica de gestió de la democràcia. En aquest sentit, hem pogut participar, gràcies a aquest sentiment que crèiem comú, i a l'invitació de la CGT, amb veu pròpia dins de les meses de negociació. Fins el divendres passat, cap sindicat o candidatura s'havia quedat sense representació en les meses, per molt que el vot li fos vedat per la pròpia perversió d'un sistema caduc que només deixa votar als sindicats, i sempre havíem pogut donar la nostra opinió en aquest espai de necessari diàleg entre les persones que representen al col·lectiu del personal municipal i els representants de l'organització.

Aquest divendres passat, però, una força sindical, CCOO, va decidir tallar la veu d'una part del col·lectiu municipal, aquell que no creu justament amb el sistema clàssic dels sindicats tradicionals. D'aquesta manera, es va interrompre la paraula dels membres de LaCAT allà presents i es va indicar que no podíem parlar en veu pròpia. Davant d'aquesta afirmació, LaCAT va demanar als representants de l'organització allà presents, és a dir, el Director de Recursos Humans, el Regidor de Recursos Humans i la Gerent, si això era així. La resposta del Director de Recursos Humans va ser que, efectivament, no podíem fer-ho. Els dos representants de LaCAT, per coherència, es van aixecar i van abandonar la sessió, atenent que es vetava el dret fonamental d'expressió.

Per aquest motiu, us transmetem aquest correu, per tal de denunciar públicament la situació de menyspreu que vam viure LaCAT, per part d'una força sindical que se suposa que hauria de defensar els drets de tots els treballadors, fins i tot d'aquells que no van votar-los, garantint com a mínim que s'escolti la seva veu, i amb el recolzament explícit (la sessió es va gravar, així es pot constatar), del director de Recursos Humans. Si l'organització, model de transparència, coherència i equitat, treu la veu del 20% del seu personal, LaCAT creiem que estem en un camí de no retorn que ens porta a models creats a les beceroles de la democràcia, models antagònics als valors de bon govern i transparència dels quals la nostra organització se'n fa garant.

Amb un sentiment de decepció, però fidels als nostres ideals i amb la determinació que la nostra veu i opinió ha de ser escoltada, utilitzarem a partir d’ara tots els mitjans disponibles, interns i externs.

LaCAT
Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada