dissabte, 21 de febrer del 2015

La xarxa informàtica de “Sant Cugat Smart City”


Sembla que la campanya preelectoral de les municipals ja ha començat i els partits llancen arreu la seva bateria de noves propostes.

El web de CiU Rubí ha publicat unes declaracions de Victor Puig, candidat a l’alcaldia rubinenca, on qüestiona (possiblement amb raó) l’eficàcia de la informàtica a l’Ajuntament de Rubí. I per fer-ho, encara que no l’esmenti explícitament, posa d’exemple a Sant Cugat:

Mentre altres avancen per convertir-se en ciutats intel·ligents, Rubí té problemes 
que no són propis d’una administració moderna: l’Ajuntament de Rubí està obsolet

CiU denuncia que els problemes informàtics impedeixen als treballadors de l’Ajuntament
treballar amb normalitat

Pobre noi, ha anat a enmirallar-se al lloc equivocat!! Segurament no sap que la “Sant Cugat Smart City” encara no ha arribat al sistema informàtic municipal.       

Perquè a l’Ajuntament de Sant Cugat bona part dels ordinadors estan obsolets i la xarxa informàtica és tercermundista. Perquè cada cop que reps un correu l’ordinador “es penja” i si el correu porta annexada alguna imatge et pots passar diversos minuts mirant el rellotge de sorra a la pantalla i esperant. Perquè obrir un pdf és una tasca quasi impossible i per obrir o guardar canvis en fitxers tant usuals com l’excel et cal una bona dosis de paciència. Perquè, per molts treballadors i treballadores d’aquesta casa, s’ha convertit en rutina diària haver de reiniciar diversos cops l’ordinador. I perquè els pobres que ja tenen instal·lat el nou sistema operatiu, que tampoc destaca per la seva rapidesa, encara estan esperant la formació per saber com funcionen els nous programes.

Potser resultarà que, malgrat no ser una ciutat intel·ligent, el sistema informàtic de l’Ajuntament de Rubí tampoc està tant malament...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada