dilluns, 9 de març del 2015

Carta oberta a l'alcaldessa

Benvolguda Mercè,

Fa 4 anys, abans de les eleccions municipals, vas adquirir uns compromisos amb el personal municipal. Entre ells, tal i com diu la nota de Gerència del 16/05/2011, el compromís de destinar 1.460.000€ a polítiques retributives en l’aplicació d’increments retributius derivats de la RLT; redisseny de l’actualment denominat Pla de Carrera; consolidació d’ocupació i altres.

Després d’un llarg període de conflictes i mobilitzacions de tot el personal, vas acordar amb els seus representants que no es farien interpretacions lesives de la normativa, assegurant que s’aplicarien els mateixos criteris que té la Diputació de Barcelona i que assistiries puntualment a les negociacions per garantir-ne la bona marxa.

Passat 4 anys, el balanç dels teus compromisos és:

Ø       No s’ha avançat ni tècnica ni retributivament en la RLT, ni tan sols sabem quan li toca a cada col·lectiu
Ø       No existeix transparència en la gestió dels Recursos Humans: després de 7 anys (2008) no disposem encara de la fitxa dels llocs de treball, no s’analitzen els nous llocs ni la RLT esdevé una eina en les convocatòries de promoció o mobilitat horitzontal
Ø       El Pla de carrera ha desaparegut
Ø       El procés de funcionarització voluntària del personal laboral no s’ha endegat (obligat per conveni de l’any 2006 i anteriors)
Ø       S’han implementat nous plusos als comandaments de la policia (dedicació, etc), no aplicats a la resta de comandaments afectats, i el que és pitjor: no consensuats amb els representants
Ø       No s’apliquen universalment altres plusos (torn partit, torn de tarda, perillositat, dedicacions especials)
Ø      No s’aplica la jubilació incentivada de la Diputació

Els teus interlocutors diuen que no hi ha diners, però tot el personal municipal sap que la situació econòmica ha canviat per l’increment d’ingressos (només en plusvàlues 10 milions €) i l’ajuntament enceta nous projectes que comprometen el futur dels pressupostos, mentre que el personal passa de nou a l’oblit.

La nostra ciutat s’exporta enfora com a smart i transparent. Cal recordar que els reconeixements que rep Sant Cugat es deuen en gran part a la gran dedicació i esforç del personal municipal que, malgrat la crisi i les retallades addicionals que ens has aplicat, continua “donant el callo”. Sense els treballadors, la ciutat no progressa i no seria tan reconeguda.

És l’hora de posar en valor els recursos humans de l’ajuntament. És a dir, és hora de complir amb els teus compromisos abans de finalitzar la legislatura i concretar aportacions i calendaris.

Els representants sindicals ens vam comprometre a mantenir la pau social, i ho hem fet confiant que els compromisos adquirits es durien a terme. Es fa força difícil continuar confiant si després de 4 anys, i davant d’unes eleccions municipals, no veiem accions concretes. Volem respostes immediates, perquè els diversos col·lectius han passat del desencant a l’enuig.

Esperem les teves respostes com a cap del personal municipal.

Gràcies per endavant, Mercè.

CGT
Confederació General del Treball de Catalunya
Secció sindical de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
cgt@santcugat.cat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada