dimarts, 19 de maig del 2015

Ajuntament de Sant Cugat: acords i denúncia

A la darrera reunió de la Mesa General de Negociació es va aprovar l’acord de permisos no retribuïts per al personal interí i laboral temporal de llarga durada. L’acord va sorgir d’una proposta de la CGT per intentar pal·liar, en part, el tracte discriminatori que preveu la legislació per a aquest personal. En aquest document es recull la possibilitat de gaudir d’un permís de 6 mesos, però a la reunió també es va decidir continuar buscant la possibilitat de gaudir de permisos no retribuïts més amplis.

La CGT va demanar, prèviament i durant la reunió, que s’inclogués un punt a l’ordre del dia: “Aplicació de tots els plusos a tot el personal afectat: plus de torn partit i plus de torn de tarda (ja demanat des del mes de juny de 2014)”. De nou, RH no va incloure el punt a l’ordre del dia i no en va voler parlar durant la reunió, al·legant que ja estava a la proposta de preacord CGT-LACAT i que abans calia acordar quin tema es començava a negociar primer d’entre totes les demandes sindicals.

Aquesta estratègia de dilació no enganya ningú: us recordem que el plus de torn partit es va començar a aplicar a la Policia el 2007 i el de torn de tarda el novembre de 2014. Anteriorment ja havíem demanat que es pagués el plus de torn partit a tothom, i des del moment que es va començar a negociar el plus de tarda, a principis de l’any passat, la CGT ja va manifestar que calia fer un acord per a tot el personal afectat, no només per a un col·lectiu; no ens van fer cas i després de la signatura de l’acord per a la policia, al novembre, vam continuar demanant l’acord per a la resta de personal. Portem gairebé un any sense que ens facin cas, amb només un intent de negociació que excloïa a la majoria de conserges afectats. És per això que vam denunciar els fets a Inspecció de treball (la podeu veure a aquest enllaç). En breu esperem rebre’n notícies i posar-nos a negociar de debò per tancar definitivament aquest tema i assegurar per a tothom A IGUAL FEINA, IGUAL SOU.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada