dimecres, 14 de març del 2018

El 17 de març, l’escola no té por!

Des de CGT fem una crida a participar a la manifestació a favor del model d’escola catalana, convocada pel proper 17 de març a Barcelona sota el lema “L’escola no té por”. Coincidim en rebutjar frontalment els atacs a la immersió lingüística i al col·lectiu docent de Catalunya i també amb la necessitat de mobilitzar-nos en la seva defensa.

L’atac a la immersió lingüística, sigui per la via del 155 i la casella del castellà o per l’extensió de les sentencies judicials que ja obliguen a alguns grups a fer el 25% de l’horari lectiu en castellà, és inadmissible i no respon a cap argument pedagògic. És un fet constatat que la immersió lingüística és una eina eficient tant per a l’adquisició de llengües com per a la cohesió social i l’hem de defensar amb tota la contundència que calgui.

La repressió al professorat és un altre atac gravíssim al qual hem de respondre. No només en defensa dels companys i les companyes encausades per delictes d’incitació a l’odi, sinó també perquè genera un greu deteriorament de la convivència als centres, ens qüestiona i desautoritza com a col·lectiu i pretén instaurar la doctrina del silenci i la por. El debat i el foment de l’esperit crític són pilars fonamentals de l’educació transformadora, i per tant per a la societat del futur, i creiem que en la situació actual la seva defensa activa és un deure prioritari per a totes i tots.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada