dilluns, 12 de març del 2018

Neix la branca santcugatenca de l’ADIC amb voluntat d’evidenciar l’efecte del 155 a la ciutat


Prop d’una trentena de persones en el nucli inicial i desenes d’altres treballadors del consistori, arribant a gairebé una cinquantena en la primera concentració a les portes de l’Ajuntament, han creat la branca santcugatenca de l’Assemblea de servidors públics per a la defensa de les institucions catalanes (ADIC). Aquesta és una entitat existent a diverses administracions de Catalunya formada pels seus treballadors que, entre d’altres demandes, exigeixen l’alliberament dels “presos polítics” i la derogació de l’aplicació de l’article 155 de la constitució.

En la primera protesta han anunciat la seva intenció de trobar-se cada divendres a dos quarts de 12 del migdia a la plaça de la Vila per evitar normalitzar la situació d’anomalia política que viu el país. En les trobades setmanals donaran faran parlaments i accions diferents, entre elles, la lectura de cartes dels presos o dirigides a ells. Un dels seus reptes és quantificar exactament quin impacte ha tingut la intervenció de la Generalitat per a l’administració local santcugatenca i fer una relació exacta dels efectes. De moment, el prejudici més sonat ha estat la retallada de la partida per fer el Festival Nacional de Poesia així com una reducció important de l’aportació pel festival Petits Camaleons.

En la primera de les manifestacions, els treballadors municipals han llegit un manifest amb vuit punts bàsics: reivindicar-se com servidors de tota la ciutadania més enllà de les ideologies, demanar el respecte institucional als resultats de les eleccions del 21 de desembre, rebutjar la intervenció econòmica de la Generalitat i l’article 155, qualificar la intervenció com una vulneració dels drets laborals dels treballadors públics, criticar l’efecte de la intervenció sobre el conjunt de la ciutadania, rebutjar la repressió, demanar l’alliberament dels presos i la retirada dels procediments judicials i fer una crida a la ciutadania en defensa de les institucions.

Gemma Foj, membre de l’ADIC santcugatenca, explica que la proposta de fer la branca local ha nascut com a resposta a les accions que fa setmanes que realitzen els treballadors de la Generalitat. “Els ajuntaments tenim molt a dir perquè la intervenció de la Generalitat ens afecta molt”, argumenta, “cal criticar, a més, que tinguin quatre persones de bé empresonades”. Seguiran les accions dels treballadors de la Generalitat per actuar en consonància a nivell local. Tot just ara calculen l’efecte del 155 sobre els serveis socials tot i que encara no tenen cap xifra definitiva.

(Article publicat el passat dia 10 al web elCugatenc)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada