dilluns, 17 de març del 2014

CGT denuncia el "Tot a 100" en les cotitzacions empresarials

La indecència es torna escarni amb la presentació de la "famosa tarifa plana -100 euros -, en les cotitzacions empresarials per les contractacions indefinides noves que es facin a partir del 28 de febrer.

El RDL 3/2014 possibilita a tots els empresaris que fiquin la mà a la caixa pública i s’apropiïn de més de 7.000 milions d’euros en els propers dos anys.

Els requisits per reduir les seves cotitzacions empresarials, per contingències comunes, del 23,60% sobre la base salarial, es passa a cotitzar només 100 euros mensuals, si és a jornada completa, i 75 euros si és jornada parcial d’almenys el 75% de la jornada, i 50 euros quan la jornada parcial és a mitja jornada, són tremendament trilers.

Es requereix que les contractacions realitzades des del 25 de febrer del 2014 fins al 31 de desembre de 2014 siguin indefinides, bé a temps complet, bé a temps parcial, i suposin un increment d’ocupació, mesurat aquest, amb la variable de l’ocupació existent en els 30 dies anteriors a la celebració del contracte. També que no s’hagin produït acomiadaments col·lectius o individuals, declarats improcedents, en els sis mesos anteriors a la data de contractació.

Aquí arriba un dels primers paranys de trilers: les empreses poden haver acomiadat a centenars, milers de treballadors/es amb anterioritat al 25 de febrer 2014 (exemples clamorosos: RTVV, Tele Madrid, Coca-Cola, Panrico, etc.) i no tindrien cap problema a contractar centenars, milers de treballadors/es a preus de saldo, tant en els salaris com en les reduccions en les seves cotitzacions empresarials a 100 euros. El període de sis mesos anteriors, comença a contar a partir del 25 de febrer 2014

Més informació al web CGT Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada