dilluns, 24 de març del 2014

Exigim a l’Ajuntament igualtat de tracte davant el perill d’acomiadaments

Davant els propers canvis normatius i les veus que acusen la CGT d’enfrontar els treballadors o de culpabilitzar-los per la seva situació laboral, us volem deixar clar el nostre posicionament.

LA CGT NO CULPABILITZA CAP TREBALLADOR PER LA SEVA SITUACIÓ LABORAL. És un deure de l'Organització contractar sota els principis constitucionals de mèrit, capacitat, concurrència i publicitat i convocar les places a termini. Per tant, ELS TREBALLADORS SEMPRE SÓN VÍCTIMES, no culpables, de les situacions anòmales.

La instància sol·licitant la paralització del procés de la inclusió en plantilla de 45 persones es va aprovar dimecres 19 de març en Junta i Comitè amb el següent resultat:

  • VOTS A FAVOR: CGT, laCAT, SFP i SPPME
  • VOTS EN CONTRA: CCOO
  • Absents excusats: UGT

La CGT subscriu aquesta sol·licitud perquè la informació és un dret dels treballadors i un deure dels seus legítims representants. I informar és posar en coneixement de TOTHOM les dades de què disposem siguin bones o dolentes.

La CGT sol·licita la paralització del procés d’inclusió d’aquestes 45 persones perquè, des del moment en què RH va manifestar el seu interès per regularitzar-les i  "protegir-les" en el futur, la CGT ha demanat un període de reflexió per  informar-se de quina seria la situació futura, analitzar els 45 expedients i determinar si altres col·lectius necessitarien, igual que les 45 persones, protegir-se també de la futura normativa que es preveu aprovar (Llei de reforma de l'administració local i ERO's a l'administració pública).

Mentre la CGT elaborava una relació de preguntes que Recursos Humans ha de respondre, el seu director ja ha elevat propostes vinculants directament als 45 afectats sense consultar-ho amb els representants sindicals ni informar a la resta del personal municipal de si es podria veure afectat o no per la normativa futura.

Per a què no perilli cap lloc de treball, hem sol·licitat també d'endegar la funcionarització voluntària del personal laboral, previst pel conveni des del 2007.

Us recordem que l'any 2010, durant el procés d'oposicions d'auxiliars administratius, la CGT va ser acusada d'agitadora social i de voler enredar la troca amb fins electoralistes. Demanàvem la identificació prèvia de les places que sortien a convocatòria, per evitar confusions i acomiadaments innecessaris. Davant la insistència dels propis opositors, la CGT va deixar de reclamar-ho. Després, i malgrat que la pròpia Gerència afirmés que cap persona suspesa continuaria a l'ajuntament, algunes persones aprovades van quedar-se sense feina i altres suspeses continuen als seus respectius llocs de treball.

Per això, la CGT continuarà lluitant per al benefici de tot el personal i informant de tot el que cregui necessari, encara que això tingui un cost per a la nostra formació. Perquè la CGT va néixer per defensar TOTS ELS COL·LECTIUS i aquesta normativa pot afectar a tot el personal municipal.

La CGT exigeix que Recursos Humans garanteixi igualtat de tracte davant de possibles acomiadaments. Ens hi juguem molt!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada